Temporärt vilande bolag, anmäl till nyhetsbbrev för besked om uppstart…

Förläng sommaren hemma

Tänk dig ett badlandskap för både barn och vuxna.

Med en swimmingpool som byggs av oss kan det bli verklighet både snabbare och billigare än du tror.

Slut på bilturer till överfulla badstränder. Ett svalkande dopp väntar på dig när du vill. Det går snabbt att vänja sig vid egen pool och sommaren känns längre.
Den finns där för morgondoppet, för barnens vattenlekar eller vid partyt som ett festligt inslag. För att inte tala om när en värmebölja gör poolen till din egna
svalkande lagun.

En swimmingpool kan se ut på många sätt. Den kan vara en lyxmodell i mosaik och marmor eller en enkel ovanjordspool på marken. Den kan också vara en rejäl badbassäng anpassad till vardagskassan. Stabila och lättmonterade konstruktioner med reningsverk och kvalitetsutrustning med låga underhållskrav. Du har tomten, vi har poolen.

Placering

Oftast är placeringen helt given.
Får man önska sig så finns det idealiska läget i skydd från vind och insyn, i söderläge. Gärna i direkt anslutning till uteplatsen, utan träd i närheten och med
goda dräneringsmöjligheter. Har du möjlighet så ska du lägga poolen på tomtens soligaste plats eftersom soluppvärmning är gratis. Lägg poolen vindskyddad så undviker du nedkylning och får dessutom mindre skräp i vattnet.

Närhet till poolen

Speciellt vår och höst blir poolen mer utnyttjad om du slipper springa långa sträckor i den kalla luften. Placera gärna poolen i husets närhet.

Översikt och uppsyn

En välskött pool blir trädgårdens pärla och bör därför vara placerad så att du ser den från fönstren. Det är också viktigt att du kan se barnen när de badar på egen hand.

Träd

En pool fylld med höstlöv ser inte inbjudande ut. Har du ett bra cirkulationssystem tar bräddavloppet hand om de flesta löven och har du något poolöverdrag, pooltak eller lamelltäckning blir problemet minimalt.

 

Vilken pool ska man välja?

Har du en någorlunda plan tomt är vår partners Thermopool NXT ett bra val. En klassisk, stilren form ger bäst valfrihet mellan olika poolöverdrag. Halv- eller  helautomatiska överdrag fungerar optimalt till Thermopool NXT.
Många tilltalas av runda former med brutna hörn som även skapar lite mer utrymme runt poolen men tänk på att i princip allt blir dyrare ju mer special du väljer. Thermopool NXT finns i ALLA storlekar, Thermoblocken man bygger poolen med är delbara till 25cm så att bygga en pool på 6×3,25meter fungerar lika bra som ett standardmått på 6×3 meter. De kan monteras helt eller delvis nergrävda och väljs ofta där tomten är kuperad.

En efterlängtad nyhet på marknaden är Thermopool NXT. För dig som gillar striktare former.

Just nu har vår partner Poolgiganten 20% på pooler under sin kampanj så passa på!!.

 

Storlek på poolen

Hos Poolgiganten kan du få önskad storlek. Vi har faktiskt levererat en 4 x 25 meters specialpool till en fd. elitsimmare, men det hör till undantagen. Den mest populära måtten på pooler i Sverige är 4 x 8 meter. Den ger ett bra badutrymme för hela familjen. Så, det är din tomt som bestämmer storleken, vi bygger som du vill ha det!

Pooldjup

Det bästa vattendjupet ligger mellan 110-140 cm och poolbotten ska vara plan. Det är perfekt för bad och lek och medger även dyk från kanten. En sluttande botten på en normalstor villapool känns osäker att gå på. Går man upp till 160-200 cm passar det varken för badlek eller dyk från trampolin. Om du är dyk  entusiast och vill ha trampolin ska det finnas en djupdel på minst 230 cm med djupaste delen en bit ut i poolen vilket både blir dyrt och krångligt.

Poolmiljö

Runt poolen bör man ha någon form av markbeläggning av trätrall eller marksten. Ta gärna hjälp av oss som kan bidra med värdefulla tips och  idéer. Vi kan hjälpa till med en helhetslösning av trädgårdsmiljön kring poolen. Låt fantasin flöda och gör poolen en pärla i er trädgård. Förutom härliga bad ger en pool ett mervärde som trädgårdens naturliga samlingspunkt. En egen oas för lata dagar, grillkvällar och sensommarens kräftskivor.