Temporärt vilande bolag, anmäl till nyhetsbbrev för besked om uppstart…

img-1

Färgen gör rummet

Inredning är en viktig del av varje hem. Det är det som skapar känslan av trivsel och personlighet. Det finns många olika sätt att inreda ett rum men en av de enklaste och mest effektiva är att använda färg. Färg kan användas för att skapa en stämning, att framhäva viktiga detaljer eller för att göra rummet kännas större eller mindre.

Målarfärg är ett utmärkt val för att skapa en ny look i ett rum. Det finns många olika typer av målarfärg att välja mellan som vattenbaserad, oljebaserad och akrylfärg. Vattenbaserad färg är den mest vanliga typen av målarfärg och är enkel att applicera och tvätta bort. Oljebaserad färg är mer hållbar och ger en mer intensiv färg men är svårare att applicera och tvätta bort. Akrylfärg är en kombination av vatten- och oljebaserad färg och är lätt att applicera, hållbar och luktfri.

När man ska måla väggar och tak är det viktigt att förbereda ytan ordentligt. Det innebär att ta bort alla smuts och fett och att spackla och slipa ojämnheter. Innan målningen påbörjas är det också viktigt att täcka golv och möbler med plast eller en målarduk för att skydda dem från färg.

För att måla väggar och tak är det viktigt att använda rätt verktyg. En målarulle är ett utmärkt val för att måla stora ytor snabbt och en pensel är bra för att måla runt lister, fönster och dörrar. Det är också viktigt att använda rätt målarteknik för att få ett jämnt resultat.

När det gäller val av färg är det viktigt att tänka på hur rummet används och vad man vill uppnå med målningen. Ljusa färger gör rummet kännas större, medan mörka färger gör det kännas mindre. Varmfärgade toner skapar en känsla av värme och trivsel, medan kalla färger skapar en känsla av kyla och professionalitet. Det är också viktigt att tänka på hur färgen kommer att se ut i olika ljus eftersom den kan se annorlunda ut under olika tider på dygnet eller med olika lampor.

Valet av färg

Ett annat viktigt aspekt när det gäller val av färg är att tänka på hur den kommer att kombineras med andra element i rummet som möbler och textilier. Det är bra att ha en huvudfärg och en eller två accentfärger för att skapa en harmonisk look.

Det finns också många olika mönster och tekniker som man kan använda för att skapa intressanta effekter på väggar och tak. Till exempel kan man skapa en marmoreffekt genom att måla väggen i olika nyanser av samma väggfärg eller skapa en rutig eller diagonal effekt genom att använda tejp.

Att måla väggar och tak är ett enkelt sätt att förändra utseendet på ett rum och det finns många olika sätt att variera färg och teknik för att skapa en unik look. Det viktigaste är att förbereda ytan ordentligt, använda rätt verktyg och tänka på hur färgen kommer att se ut i rummet och hur den kommer att kombineras med andra element. Så, var kreativ och experimentera med olika färger och mönster för att skapa ett hem som känns personligt och trivsamt.

Klint konceptet

Klint är ett nytt koncept för att göra det enklare och roligare att måla om hemma. Deras målsättning är att hjälpa människor att skapa sina egna hem som de trivs i genom att erbjuda en kurerade färgpalett med de vackraste 58 nyanserna som de har valt ut efter att ha provmålat hundratals kulörer och känt in dem i olika ljus och möbleringar.

Deras väggfärger är indelade i 12 olika färgfamiljer som med tiden kommer att utökas med nya familjemedlemmar. Detta gör det lättare för våra kunder att välja rätt färg för deras hem, oavsett om de är ute efter en varm och inbjudande ton eller en kall och avkopplande nyans.

För att göra det enklare för oss som kunder att välja rätt färg har de utvecklat provark som är handmålade med riktig färg för 100% kulöråtergivning. Provarken fästs direkt på väggen, lämnar inga fästrester och går enkelt att flytta runt mellan olika väggar för att känna in färgen i olika ljus. Detta gör det möjligt för oss som kunder att se hur färgen kommer att se ut i vårat hem innan vi bestämmer oss för att måla.

Klint är övertygade om att konceptet kommer att göra det enklare och roligare för oss lekmän att måla om hemma och skapa ett hem som vi trivs i. Provark kan beställas för endast 20 kr/st. Så om du vill skapa ett hem som speglar din personlighet och dina drömmar, tveka inte att kontakta Klint och beställ dina provark på färg idag!